Gå videre til innhold
Johan Stenis foran sitt nye hjem i BoKlok Arboristen i Falun, Sverige.
Johan Stenis foran sitt nye hjem i BoKlok Arboristen i Falun, Sverige.

Blogginnlegg -

Klokt livsvalg for BoKlokselgeren

På Britsarvet i Falun, Sverige, ligger BoKlok Arboristen, et nybygd og lite boligområde. Johan Stenis har bodd her en stund sammen med familien – en vanlig og samtidig uvanlig kunde. I hverdagen jobber Johan selv med å selge kloke boliger!

Johan Stenis er salgsrepresentant for BoKlok og flyttet nylig til BoKlok Arboristen i Falun, Sverige. Byggingen av det nye området startet høsten 2019, og i januar 2021 gikk flyttelasset for Johan og kjæresten fra Sickla i Stockholm til den nybygde leiligheten på Britsarvet i Falun.

- Vi har bodd i en leilighet på 41 kvm i Sickla i 7-8 år, og da familieøkningen var et fakktum slo vi til med en4-roms på 85 kvm. Det føles nesten litt for stort noen ganger, men veldig nydelig selvfølgelig! Vi hadde ikke fått det til hvis vi hadde blitt i Sickla.

Johan, som har jobbet i BoKlok i 3,5 år, har bodd i Stockholm og jobbet fra BoKloks kontor der. Siden utbruddet av koronapandemien har imidlertid alle BoKlokansatte, i den grad de kunne, jobbet hjemmefra. I forbindelse med dette begynte Johan å lure på om han kanskje ikke lenger trengte å være fysisk bundet til sin stilling i Stockholm – mulighetene for et digitalt arbeidsmiljø var plutselig uendelige!

- Ideen om å kanskje flytte inn hos familien i Dalarna dukket opp– og jeg tenkte på det en stund før jeg tok det opp med arbeidsgiveren min. Og der må jeg si at BoKlok har vært fantastisk! Selskapet byttet raskt til en digital måte å jobbe på og en digital kjøpsprosess for våre kunder, noe som virkelig åpnet muligheten for meg som ansatt til å jobbe fra et annet sted. Jag har fått stor støtte fra BoKlok som gjorde denne endringen mulig. Det eneste som var vanskelig med å flytte var selve flyttingen – jeg angrer på at jeg ikke ansatte et flyttebyrå!

Som alle boliger fra BoKlok ble leilighetene i Falun solgt etter loddtrekningsprinsippet, en tilnærming designet for å gjøre det så rettferdig som mulig. I BoKlok Arboristen ble imidlertid ikke alle leilighetene utsolgt med en gang, men kun en leilighet var igjen å selge etter at de andre beboerne flyttet inn. Når det er tilfelle, legges leiligheten ut slik at hvem som helst kan kjøpe den etter førstemann til mølla-prinsippet.

- Det er en morsom historie. Som sagt var det bare en leilighet igjen å selge ferdigstillelse. Jeg var selv involvert i å selge prosjektet, og ja, man gjør jo alt for å få solgt hele prosjektet, til og med hvis det betyr å kjøpe den siste leiligheten selv!

BoKlok Arboristen består av 36 leiligheter fordelt på to hus. Omtrent en kilometer fra Falun sentrum ligger det lille boligfeltet midt i et grøntområde med naturen rett rundt hjørnet. I nærområdet er det både skole og en dagligvarebutikk, og det tar bare 5-10 minutter å gå inn til byen. For Johan er det helt klart en overgang fra livet i Stockholm.

- Det er selvfølgelig både fordeler og ulemper ved å forlate Stockholm til fordel for Falun. Jeg savner pulsen i Stockholm, og denne våren vil mangelen på alle uteserveringene sannsynligvis være stor! Men jeg og partneren min ventet en familieøkning og følte at vi ønsket å bo større og være nærmere våre respektive familier. Å da ha denne muligheten, å flytte innenfor arbeidet og også til en nybygd, stor og renoveringsfri leilighet, føltes helt fantastisk. Og å få muligheten til litt gratis hjelp med å sitte barnevakt for vårt nye lille familiemedlem gjorde det hele enda bedre – begge potensielle besteforeldre var minst like glade som vi var for dette valget!

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Borchgrevink

Tove Borchgrevink

Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

Relatert innhold