Gå videre til innhold
BoKlok – “et unikt partnerskap” ifølge Fortunes «Change the world» liste

Nyhet -

BoKlok – “et unikt partnerskap” ifølge Fortunes «Change the world» liste

Skanska er rangert som nr. 17 på Fortune Magazines liste over selskaper med en positiv sosial påvirkning. Nominasjonen trekker spesielt frem Skanskas klimamål og samarbeidet bak konseptet BoKlok.

“Et unikt partnerskap som så langt har resultert i 12 000 bærekraftige hjem for mennesker med vanlig inntekt». Dette er beskrivelsen av BoKlok i bedriftsmagasinet Fortune i årets «Change the World» liste. Fortune trekker også frem BoKlok sin lansering i UK, hvor behovet for lavprisboliger er høyt.

-Vi er utrolig glade og stolte av Skanskas posisjon på listen og Fortunes fremheving av BoKlok. Det setter virkelig lys på kjernen av BoKloks mål, hvor to selskaper som Skanska og IKEA samarbeider om å bidra til å løse en viktig sosial utfordring. BoKlok er resultatet av et unikt samarbeid som gjør det mulig å tilby bærekraftige hjem til de mange menneskene, sier Jonas Spangenberg, Administrerende direktør for Boklok.

I år fokuserer Fortunes “Change the world” rangering på samarbeid som har en positiv påvirkning på sosial bærekraft. Listen viser tydelig at samarbeid i industrien og på tvers av industrier er helt nødvendig for å løse kollektive utfordringer som klimaendringer, økt ulikhet og den sosiale påvirkningen av den pågående globale pandemien.

Magasinet rangerer 53 selskaper og dette er andre året på rad at Skanska er inkludert i Fortunes liste. Skanskas rangering er 3 hakk bedre enn I fjor, fra plass nr. 20 til plass nr. 17 i 2020. Skanskas ambisiøse mål om å bli klimanøytrale innen 2045, samt reduksjonen av selskapets karbonavtrykk de siste årene, var avgjørende i Fortunes evaluering.

Fortune Magazines nominasjon:

Rimelige boliger kan være vanskelig å finne i det velstående Nord Europa. Tilbake i 1996 slo entreprenørselskapet Skanska og møbelgiganten IKEA seg sammen og etablerte BoKlok – et unikt parnerskap som siden har bygget om lag 12000 bærekraftige hjem i ulike deler av Skandinavia. I fjor ekspanderte selskapet til å inkludere U.K, med mål om å tilby kvalitetshjem i områder med lav inntekt og for folk flest rundt om i landet. Bærekraftfokuset er sentralt for Skanskas vei videre. Anleggsbransjen står for om lag 39% av energirelaterte karbondioksidutslipp, ifølge «the World Green Building Council». Dette ønsker Skanska å gjøre noe med og har derfor satt et ambisiøst mål om for å bli klimanøytrale innen 2045; de siste 5 årene har de allerede redusert utslippene sine med 28%.


Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Borchgrevink

Tove Borchgrevink

Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

Relatert innhold