Gå videre til innhold
Jonas Spangenberg, administrerende direktør BoKlok, Jerker Lessing, forsknings- og utviklingssjef BoKlok og Martin Fischer, professor Stanford University.
Jonas Spangenberg, administrerende direktør BoKlok, Jerker Lessing, forsknings- og utviklingssjef BoKlok og Martin Fischer, professor Stanford University.

Nyhet -

BoKlok forsknings- og utviklingssjef er professor ved Stanford Universitetet

BoKlok forsknings- og utviklingssjef Jerker Lessing får forlengelse av sin rolle som professor ved Stanford University.

Jerker Lessing, forsknings- og utviklingssjef ved BoKlok, har hatt et samarbeid med Stanford University siden 2013. Først som gjesteforsker og foreleser, men siden 2017, ett år av gangen, som professor i sivil- og miljøteknikk. Den nye utvidelsen av hans professorat er frem til august 2022.

I løpet av sin tid ved Stanford University har Jerker Lessing skapt og utviklet klassen Industrialisert konstruksjon for uteksaminerende studenter. Omtrent 20 elever deltar i klassen hvert år, med bakgrunn fra byggeledelse til bærekraftig design, handelshøyskole og designskole. Elevene som deltar i klassen er fra hele verden, noe som skaper en helt spesiell atmosfære, ifølge Jerker.

- Det er et privilegium å møte alle disse elevene og få sjansen til å undervise og inspirere dem. Når jeg hører fra noen av dem og de har startet selskaper eller gjør store innovasjoner i sine hjemland, føles det flott å ha bidratt litt til deres kunnskap og evne til å endre byggebransjen. Det er virkelig en mulighet til å skape en viss forandring rundt om i verden, sier Jerker Lessing.

Bortsett fra ovennevnte klasse, har Jerker Lessing i løpet av sin tid på Stanford også studert mange selskaper i USA som en del av sin forskning, samt opprettet og utviklet Industrialized Construction Forum - en global akademia-industri konferanse som tiltrekker deltakere fra hele verden. Fra første gang i 2014 med en liten gruppe i en forelesningssal på Stanford, arrangeres 2021-konferansen for syvende gang og er et digitalt to-dagers arrangement som forventer flere hundre deltakere.

BoKlok CEO Jonas Spangenberg holder en tale på konferansen, sammen med representanter fra selskaper og universiteter over hele verden, for eksempel Michelle Kaufmann (Head of Built Environment på Google) og Zhenger Yue (administrerende direktør i Broad Construction Group, Kina) for å nevne noen.

- Innovativ, industrialisert og bærekraftig byggevirksomhet er alle hjertesaker for meg. Industrialized Construction Forum, så vel som min klasse på Stanford, er en fin måte å diskutere og dele kunnskap som kan føre til en mer bærekraftig byggebransje, sier Jerker Lessing.

For BoKlok har Jerker Lessings professorat og internasjonale nettverk spilt en betydelig rolle i selskapets ambisjon om å være en globalt anerkjent aktør innen industrialisert, bærekraftig og innovativ konstruksjon. I løpet av årene har studenter og professorer fra Stanford besøkt BoKlok i Sverige for å lære mer om virksomheten. Studentpraktikanter har gjort prosjekter for BoKlok og case-studier om BoKlok blir brukt på både Stanford Business School og Stanford School of Engineering. Å være koblet til Stanford på denne måten er også en måte for BoKlok å holde seg oppdatert på innovasjoner på forskjellige områder, på grunn av universitetets kreative natur, som har sin base i California og Silicon Valley.

Jerker Lessing har en doktorgrad fra Fakultet for ingeniørfag, Lunds universitet, Sverige, med fokus på de strategiske aspektene ved industrialisert konstruksjon. Jerker har vært forsknings- og utviklingssjef i BoKlok siden 2015.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Borchgrevink

Tove Borchgrevink

Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

Relatert innhold