Gå videre til innhold
​Effektiv, industriell og moderne - en smartere måte å bygge på!

Nyhet -

​Effektiv, industriell og moderne - en smartere måte å bygge på!

Hos BoKlok kaller vi oss en bærekraftig og rimelig hjemmeleverandør med kvalitet. Vi eies i fellesskap av Skanska og IKEA, og vi liker å snakke om hvordan vår byggevei er effektiv, industriell og moderne. Men hva mener vi med det, og hvordan tenker vi på effektivitet?

Hos BoKlok har vi valgt å bygge alle våre boliger i modulær form med en industrialisert byggeprosess. Dette betyr at så mye som mulig under byggingen av våre hjem utføres i en fabrikk. Veggene er satt opp, gulv er lagt, vinduer er installert, badene er flislagt og til og med kjøkkenskap og garderober er satt på plass. Alt i et trygt, tørt og svært effektivt innemiljø. Vår ambisjon er ganske enkelt å skape en fin og elegant bygning basert på volumelementer, samtidig som vi opprettholder den høyeste effektiviteten og kvaliteten som mulig.

Industriell vs. tradisjonell konstruksjon

Men hvordan skiller en industrialisert byggeprosess som vår seg fra mer tradisjonell konstruksjon? Fra vårt syn har en tradisjonell byggeprosess et veldig sterkt prosjektfokus, hvor mange ting får lov til å være unike. Det kan være alt fra utseendet til det endelige huset og produksjonsmetoden til tekniske løsninger under arbeidsprosessen eller hvilke konsulent- eller entreprenørteam som brukes. Ved å starte hvert prosjekt med blankt papir, det vil si å bruke og komme opp med unike løsninger hver gang, blir det vanskelig å gjøre forbedringer fra prosjekt til prosjekt. Fordi i hvert prosjekt må man starte fra begynnelsen og kan ikke gjenbruke smarte ideer. I tillegg, hvis man må holde et øye med hva som er unikt for det spesifikke prosjektet, blir det vanskelig å prioritere å investere i, og bruke, plattformer og andre tekniske systemer som kan legge til rette for produksjon og effektivitet fremover.

Den industrialiserte byggeprosessen handler derimot om å skape prosesser og tekniske løsninger for å få hele kjeden fra idé til ferdig bygging til fungerende som et effektivt produksjonssystem. Selvfølgelig handler dette ikke om å skape identiske bygninger, men om å bruke materialer og arbeidskraft på en smartere måte, for å oppnå en høyere produksjonshastighet. Industriell konstruksjon er rett og slett en måte å utnytte ressurser og kompetanse mer effektivt med tekniske plattformer og pre-produksjon av bygningselementer - som deretter kan settes sammen til helt forskjellige bygninger og boliger.

Sverige - et eksempel med muligheter

Sverige, hvor BoKlok har sine røtter, er i dag verdensledende innen industribygging. Landet har en lang historie med innovasjon og industriell bygging har blitt vedtatt av flere selskaper - både små, mellom og butikk - som utfordrer de mer tradisjonelle byggefirmaene. Det har vist seg å være en smart måte å gå. Hvis man sammenligner produktiviteten i byggebransjen med for eksempel industrien, faller byggebransjen bak. Produktiviteten er på samme nivå som den har vært i lang tid, mens industrien har hatt en sterk, positiv utvikling. Industribyggefirmaene og konseptene, inspirert av industrien, er også betydelig mer effektive enn de tradisjonelle. Dermed er det store muligheter til å øke produktiviteten i hele byggebransjen gjennom industrielle byggeprosesser.

Hos BoKlok bygger vi i halvparten av tiden sammenlignet med tradisjonell konstruksjon. Vår rekord er 7 måneder, fra byggestart til huseiere som flytter inn. Det er det vi ønsker å kalle smart og jevn konstruksjon! Ved å ha en strømlinjeformet og standardisert prosess på den siden av dette, kan vi holde prisene nede.

Moderne konstruksjon = bærekraftig konstruksjon

Mulighetene for industrielle byggeprosesser er større enn bare hastighet og lavere kostnader. Etter hvert som digitaliseringen og volumene øker, øker også potensialet for å styrke konseptet. Moderne konstruksjon i en fabrikk skaper større forutsigbarhet, kan optimaliseres og forbedres til et helt annet nivå enn tradisjonell konstruksjon, reduserer avfall og gir forutsetninger for betydelig lavere klimapåvirkning fra både produksjon og ferdige boliger. Ærlig sagt: Klok konstruksjon, på mer enn én måte. Hos BoKlok er vi stolte av å være en del av denne reisen.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Borchgrevink

Tove Borchgrevink

Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

Relatert innhold