Gå videre til innhold
Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge.
Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge.

Nyhet -

Erfarte raskt en bransje som var svært verdifull for samfunnet

Tove Borchgrevink, landssjef i BoKlok Norge har jobbet med kommersiell utvikling og strategi hele sin karriere. Nå håper hun at hun kan være et forbilde og døråpner for flere kvinner som ønsker en karriere i eiendomsbransjen.

Tove Borchgrevink kan fortelle at bransjen har endret seg mye for kvinner. Det samme har kulturen. Vi har kommet langt med å legge et grunnlag for kvinner i ulike roller og områder, men det er fortsatt en vei å gå for å få flere kvinner inn i lederstillinger.

Hva fikk deg til å velge denne bransjen?

- Det var litt tilfeldig at det ble denne bransjen. Jeg kom fra IT-bransjen tidlig på 2000-tallet. Kulturelt var overgangen til bygg og anlegg enorm, men jeg erfarte raskt en bransje som var svært verdifull for samfunnet. En bransje som var i konstant utvikling og ikke minst med mange svært dyktige og hyggelige kollegaer og ledere. Interessen og fasinasjonen for bransjen er ikke mindre i dag, snarere tvert imot, sier Borchgrevink.

De fem siste årene har Borchgrevink vært en del av Skanska konsernet, først som utviklingssjef i Skanska Eiendomsutvikling og nå i BoKlok som landssjef i Norge. Fra tidligere har hun hatt roller som blant annet markeds- og kommunikasjonssjef og tatt videreutdanning i strategisk ledelse. Borchgrevink utdyper:

- Det har vært et hardt og målrettet arbeid med å komme dit jeg i dag. Som kvinne har jeg opplevd å måtte bevise mer. Dette har provosert meg positivt. 

Hva tro du må til for at flere kvinner skal lykkes i bransjen?

- Jeg tror vi må bli flinkere til å dele de gode historiene. Vi må tørre å ta plass og en posisjon i virksomheten, men også i bransjen. Vi må bli bedre på å spille hverandre gode og heie hverandre frem.

Som leder håper Borchgrevink at hun oppleves som inkluderende og raus, men også tydelig. Hun har selv god erfaring fra å bli sett av sine ledere, og mener at dette er viktig for å få medarbeidere med på laget og skape gode, velfungerende og høyt presterende team.

- Jeg ble løftet frem og fikk lov til å vise hva jeg er god for. Jeg fikk muligheten til mer utdannelse og mer ansvar. Det ønsker jeg å ta med meg videre. Jeg skal se mine ansatte og gjøre det som ligger i min makt for å løfte de opp og frem, sier Borchgrevink.

  Avslutningsvis legger hun til at det er en av mange grunner til at hun jobber i BoKlok:

  - I BoKlok får jeg muligheten til å gjøre en forskjell. Jeg er stolt av å jobbe i et selskap som skaper verdi for så mange mennesker. Ikke bare for boligkundene, men også for de ansatte. Vi investerer i utvikling av de ansatte og har det gøy på jobben.

    Related links

    Emner

    Kategorier

    Regions

    Kontakter

    Tove Borchgrevink

    Tove Borchgrevink

    Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

    Relatert innhold