Gå videre til innhold
Portrett av Tom Sletner, sivilarkitekt og partner hos LPO arkitekter.
Portrett av Tom Sletner, sivilarkitekt og partner hos LPO arkitekter.

Nyhet -

Hjem for folket - forklart av mannen som tegner dem

BoKlok skal tilby rekkehus til det norske boligmarkedet, og avgjørelsen om hvem som skulle få oppdraget ble på ingen måte gjort via loddtrekking. Etter en særdeles grundig prosess falt valget på LPO arkitekter, et kontor med en merittliste som strekker seg fra prosjekter som endret bydeler og helt ned til mindre, enkeltstående bygninger. Her forteller mannen med ansvaret for de nye boligene til BoKlok om hvorfor prisgunstige rekkehus kan være like spennende å skape som konserthaller.

En litt sedat sommerfølelse har begynt å feste grepet på enkelte deler av samfunnet, uten å påvirke lokalene til LPO arkitekter ved Stensparken i Oslo så mye som et knøttlite fnugg. Her tegnes det hus for harde livet, og en av de over 100 arkitektene som jobber her heter Tom Sletner. Han er den sentrale drivkraften bak de nye rekkehusene til BoKlok, og har klare formeninger om hva en slik oppgave går ut på – og hvor viktig den er.

«Det er svært motiverende å arbeide som arkitekt med å utvikle boligene til BoKlok», forteller Tom. 

«Å få mest mulig kvalitet og brukervennlighet ut av hver eneste kvadratmeter som bygges, er en klassisk og svært viktig arkitektoppgave. Å bruke en rasjonell og industrialisert byggeprosess som grunnlag og grep for å senke den økonomiske terskelen for boligkjøpere, er et tema arkitekter har vært opptatt av i rundt hundre år. Og det er minst like viktig i dag som det var for hundre år siden. Desto mer man klarer å minimere byggekostnadene, desto flere mennesker får mulighetene til å bo i gode, sunne og vakre hjem. Med alle de fordelene dette skaper for et velfungerende samfunn. Som arkitekter i denne prosessen er det et hovedmål for meg og de flinke kollegaene mine å skape boliger for BoKlok med en tydelig visuell egenart», sier Tom før han må vende tilbake til tegneprogrammet sitt.

«BoKlok skal bli hjem med et attraktivt arkitektonisk uttrykk, bygninger som passer fint og harmonisk inn i det norske landskapet».

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Tove Borchgrevink

Tove Borchgrevink

Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

Relatert innhold