Gå videre til innhold
Portrett av Christian N. Madsen og Tove Borchgrevink.
Portrett av Christian N. Madsen og Tove Borchgrevink.

Pressemelding -

Arkitektoniske ambisjoner i balanse med BoKloks industrielle produksjon

BoKlok Norge er tilbake i markedet med nyutviklede produkter og større prosjekter. Rekkehus på 99 m² skal prege alle prosjektene som kommer for salg i 2022. Sammen med LPO arkitekter er produktutviklingen tatt til et høyere nivå med fokus på fleksibilitet, arkitektonisk kvalitet og bærekraft.

Tove Borchgrevink, landssjef i Norge forteller om et viktig samarbeid med LPO arkitekter* i produktutviklingen.

- BoKlok er et annerledes boligkonsept. Vi er forpliktet til en bærekraftig utvikling og har som mål at flere skal få realisert drømmen om å eie egen bolig. Vi skal være klimanøytrale i 2030 og det gjenspeiles i alt vi gjør. Med de nye rekkehusene er vi på god vei. LPO viser handlekraft og forståelse for hvor viktig bærekraft er for BoKlok, og vi er svært stolte av hva vi sammen med LPO har fått til med utvikling av nye produkter, sier Borchgrevink.

Christian N. Madsen, daglig leder i LPO bekrefter det gode samarbeidet:

- Vi tror på at de beste ideene og resultatene kommer til liv når vi samarbeider på tvers av spesialiteter og fag, og i tett samarbeid med våre oppdragsgivere. Sammen med BoKlok har vi utviklet gode og rasjonelle boligmoduler der både fleksibilitet, arkitektonisk kvalitet og bærekraft har blitt ivaretatt.

  Hva er unikt for produktene i BoKlok?

  - LPO har bidratt til å videreutvikle og fornye BoKloks grunnmoduler slik at de enkelt lar seg innpasse til ulike landskapsformasjoner som for eksempel fallende terreng. Med bærekraftige materialer, solide konstruksjoner og fleksible planløsninger, skal boligene være utformet slik at de tåler et langt livsløp og er attraktive for beboere i ulike livsfaser. De nye modulene vi har utviklet har også en variasjon av takformer, fargebruk og detaljering av fasadene slik at hver enkelt bolig uttrykker seg med attraktiv egenart samtidig som den kan kobles sammen med en felles områdeidentitet. Nøkkelen er å ivareta disse arkitektoniske ambisjonene i balanse med BoKloks industrialiserte produksjon, slik at boligenes byggekostnad holdes lavt, og dermed blir tilgjengelig for en bred kjøpergruppe, sier Madsen.

   Hvilke tiltak gjøres for mer bærekraftige boliger?

   - LPO har som mål å tegne bygg som står med tiden, som er like aktuelle i dag som om 50 år. For å oppnå dette er form, utrykk, og materialvalg kombinert med rasjonell produksjon og transportmetoder viktig. I tillegg er gode planløsninger og bærekraftige produkter som ivaretar klima og miljø essensielt for å få et godt CO2-regnskap, forteller Madsen.

    De første prosjektene med nye rekkehus er BoKlok Åsmoen på Jessheim og BoKlok Engelsrudhagen på Nannestad som kommer for salg høsten 2022. På Åsmoen vil du bo idyllisk til med Jessheim Ridesenter som nærmeste nabo og Jessheim sentrum rett i nærheten. I sjarmerende Engelsrudhagen bor du i rolige og landlige omgivelser med et vell av friluftsmuligheter hele året. 

    Tove Borchgrevink sier avslutningsvis:

    - Det blir svært spennende å sette de første produktene ut i markedet. Jeg er stolt over jobben til produktutvikling i BoKlok og samarbeidet med LPO.

    *LPO arkitekter as ble stiftet i 1983 av Lars Haukeland, Pål Henry Engh og Ola Aasness, på grunnlag av 1. premie i arkitektkonkurransen om utformingen av Grønland-Vaterland. I dag er de et av landets ledende arkitektkontorer med lokasjoner i Oslo, Longyearbyen, Sverige og Lillehammer.

     Related links

     Emner

     Kategorier

     Regions


     BoKlok er et boligkonsept utviklet av Skanska og IKEA. Vi bygger bærekraftige boliger med god design, funksjon og kvalitet til en lav pris. BoKlok har så langt bygget nærmere 13.000 boliger for de mange, i Sverige, Norge og Finland. I 2019 ble BoKlok også lansert i Storbritannia.

     Kontakter

     Tove Borchgrevink

     Tove Borchgrevink

     Pressekontakt Country Manager +47 91 83 98 52

     Relatert innhold